|
Post by TheJames on Nov 25, 2017 15:22:58 GMT
Érdekel az idézés, de nem tudom hogy fogjak hozzá. Sokat utánaolvastam a neten, de csak összezavart, nem tudom hogy milyen is igazából. Kockázatos? Kit vagy mit idézzek először? Érdekelnek mindenféle lények, de az ilyen démonok meg ilyesmik kicsit ijesztőek még, bár láttam Terberius posztjait, de azért nem tudom mit gondoljak még mindig. Tudnátok adni pár tanácsot légy szíves? Köszönöm!
|
|
|
Post by Terberius on Nov 25, 2017 15:57:19 GMT
Ha most kezded a mágikus munkád, nem ajánlom feltétlenül ezt evokációval kezdeni. Hacsak nincsenek veled született kiemelkedő asztrális érzékelési képességeid, akkor nagy valószínűséggel nem fogsz semmit sem tapasztalni és kudarcosnak könyveled el a rituálét. Ez egy folyamat, meg kell tanulni érzékelni és kommunikálni az entitással.
Abban az esetben ajánlom még akár kezdőként is az evokációt, ha nem tartod fontosnak az entitással való kapcsolatfelvételt, csupán a segítségét kéred. Ebben az esetben hasznos lehet, mert ha van valami erős vágyad, aminek a beteljesítésére még nem érzed a saját mágikus erődet elégnek, akkor nagy segítség lehet az entitások elérése.
Valószínűleg te a Démonok alatt most azt a képet érted, amit a mainstream zsidó-keresztény kultúrkör tart. De ha kicsit utánanézel, láthatod, hogy a Démonok valójában ezeket a vallásokat megelőző, illetve ezekkel párhuzamos vallások Istenei, a környező pogány Istenek, akiket szó szerint demonizáltak a zsidó-, keresztény- és iszlám vallások. Innen is ered a kifejezés. Ha pedig megtekinted az eredeti tiszteletét ezeknek az Isteneknek azokban a kultúrákban, ahonnan erednek, mindjárt egy sokkal pozitívabb képed lesz róluk.
Kivel vagy mivel kezdjed? Általában szokás elsőnek az ún. "Olympic Spirit"-eket ajánlani első evokációkhoz. Én személy szerint egyenesen a Démonokkal kezdtem, de ennek köze van ahhoz, hogy milyen közegben kezdtem el először megismerkedni a mágiával. Ez rajtad is múlik, hogy mi felé húz az érdeklődésed. Azt ajánlom tanulmányozd kicsit az opciókat és válaszd ki, hogy mi az, amit közelinek érzel magadhoz.
|
|
|
Post by TheJames on Nov 25, 2017 18:07:22 GMT
Valószínűleg te a Démonok alatt most azt a képet érted, amit a mainstream zsidó-keresztény kultúrkör tart. De ha kicsit utánanézel, láthatod, hogy a Démonok valójában ezeket a vallásokat megelőző, illetve ezekkel párhuzamos vallások Istenei, a környező pogány Istenek, akiket szó szerint demonizáltak a zsidó-, keresztény- és iszlám vallások. Innen is ered a kifejezés. Ha pedig megtekinted az eredeti tiszteletét ezeknek az Isteneknek azokban a kultúrákban, ahonnan erednek, mindjárt egy sokkal pozitívabb képed lesz róluk. Így belegondolva ez igaz, hallottam már ilyesmiket. Nem tudom, akkor meggondolom kit kéne megidézni. De azt mondod, hogy akkor nem nagyon látnék semmit, ha most idéznék? Másik kérdés: van valami rövid utasítás, hogy milyen egy alapvető idézés? Olvastam a neten sokat, de valami tényleg működőt akarok olyanoktól, akik gyakorolják!
|
|
|
Post by Drakonid on Nov 26, 2017 8:45:38 GMT
Ha még mély szinte éber-álom szerű meditácót nem értél el akkor el se tudod képzelni milyen az asztrál sík szóval én a helyedben sok meditációt végeznék, hogy acélos legyen a tudatod. Képzeld el, hogy van 1 démon amit meg akarsz idézni ő igazából ott se lesz csak benned és ha véletlen téged félre vezet hagysz neki kiskaput hogy belőled szipolyozzon utánna nagyon nehéz lesz kiűzni. Ez nem játék.
|
|
|
Post by Terberius on Nov 26, 2017 21:41:18 GMT
Valószínűleg te a Démonok alatt most azt a képet érted, amit a mainstream zsidó-keresztény kultúrkör tart. De ha kicsit utánanézel, láthatod, hogy a Démonok valójában ezeket a vallásokat megelőző, illetve ezekkel párhuzamos vallások Istenei, a környező pogány Istenek, akiket szó szerint demonizáltak a zsidó-, keresztény- és iszlám vallások. Innen is ered a kifejezés. Ha pedig megtekinted az eredeti tiszteletét ezeknek az Isteneknek azokban a kultúrákban, ahonnan erednek, mindjárt egy sokkal pozitívabb képed lesz róluk. Így belegondolva ez igaz, hallottam már ilyesmiket. Nem tudom, akkor meggondolom kit kéne megidézni. De azt mondod, hogy akkor nem nagyon látnék semmit, ha most idéznék? Másik kérdés: van valami rövid utasítás, hogy milyen egy alapvető idézés? Olvastam a neten sokat, de valami tényleg működőt akarok olyanoktól, akik gyakorolják! Nem lehet tudni, lehet hogy szerencséd lenne és látnál valamit. De ne arra számíts, hogy végrehajtasz egy sor utasítást és eredményként az entitás felfedi magát. A valóságban az evokáció alkalmával aktívan részt kell benne venned, hogy érzékelni tudd a megidézni kívánt entitás jelenlétét. Lényegében egyfajta invokáció is, mivel kapcsolódnod kell az ő rezgéséhez. Szívesen írok egy ilyen egyszerűbb rituálét, de ehhez hozzá kell tennem, hogy én magam mindig is sok mindent kihagytam egy "hagyományos" rituálé menetéből az én sajátos utam miatt, ugyanis az általam megidézni kívánt entitások felé ezek az elemek sértőek. Viszont ezzel az is járt, hogy én már eleve elköteleztem magam mellettük és sosem arra készültem, hogy különböző önvédelmi metódusokat alkalmazzak. Lényeg a lényeg, írok akkor hamarosan valami egyszerű rituálét, amit én sokszor csinálok, de figyelmeztetésként majd ki is egészítem az ezzel járó előnyökkel és hátrányokkal is.
|
|
|
Post by TheJames on Nov 27, 2017 15:07:13 GMT
Terberius, köszönöm, egy ilyen rituálé nagy segítség lenne! Drakonid, neked van sok tapasztalatod ilyenből, hogy rád ragad valami démon vagy lény és szívja az életerődet?
|
|
|
Post by Narshada on Feb 21, 2018 22:04:09 GMT
Terberius, démonidézéshez kit ajánlanál először? Min múlik, hogy kockázatos-e úgy általában?
|
|
|
Post by Terberius on Feb 22, 2018 13:22:18 GMT
Fellelhető sok információ arról, hogy melyik Démonokat érdemesebb elsőnek idézni, például ha elköteleződsz a Sátánizmus mellett, Lucifuge Rofocale segítséget nyújthat az új embereknek, de én leginkább azt mondanám, hogy azt idézd meg, akihez érzel valami húzó erőt. Hallgass az intuícióidra. Kockázatosság alatt mit értesz? Tudom, sok városi legenda kering a "démonidézés veszélyeiről", de tapasztalatom alapján a legnagyobb kockázat, hogy nem lesz túl sok eredménye elsőre, legalábbis még nem tudod érzékelni. Ez viszont ne szegje kedvedet, mert ez egy ilyen folyamat, hozzá kell szokni gyakorlat által, hogy ráérezz és egyre jobban érzékeld ezeket az entitásokat. Persze olyan is van, akinek elsőre látványos élményben van része, de ez azért a ritkább. Visszatérve a kockázatokra, hallgass a józan eszedre, kezeld tisztelettudóan az entitást, ne parancsolgass neki, ne szidd, ne használj számára lehetségesen sértő jelzőket, legyen meg benned a tiszta jó szándék feléje és akkor nem lehet baj. De hát ez nem sokban más annál sem, mint hogy hogyan viselkedj szociálisan elfogadhatóan más emberekkel való interakciókban.
|
|
|
Post by TheJames on Feb 23, 2018 12:07:27 GMT
Narshada! Te már idéztél más lényeket vagy rögtön a démonokkal akarod kezdeni?
|
|
|
Post by Narshada on Feb 25, 2018 17:11:01 GMT
Külső entitásokat még nem idéztem, csupán servitor képzéssel foglalkoztam, illetve a tudatalattim megidézésével. Ezek is nagyon izgalmasak, de már elkezdett érdekelni a démonokkal, istenekkel stb. felvenni a kapcsolatot.
|
|
|
Post by TheJames on Feb 28, 2018 1:54:12 GMT
Értem. A szervitorok is elég király!
|
|
|
Post by Chuck on Feb 28, 2018 2:35:28 GMT
Értem. A szervitorok is elég király! Yepp, aláírom.
|
|
|
Post by Narshada on Mar 7, 2018 18:42:58 GMT
Bizony, érdemes elkezdeni, ez egy jó kezdőlépés BigJames, ha még az igazi entitásoktól tartasz dolgozni.
|
|
|
Post by TheJames on Mar 9, 2018 12:26:36 GMT
Nem könnyebb előbb valódi entitásokkal? Mármint ha még igazival nem dolgoztál, hogy érzel rá milyen a sajátoddal?
|
|
|
Post by Narshada on Mar 11, 2018 0:35:57 GMT
Hát hogy könnyebb-e, arról nem tudok nyilatkozni, de hát a módszer hasonló az entitás érzékelésében, akkor is ha külső, akkor is, ha csak te teremtetted.
|
|