|
Post by jassiry on Nov 21, 2019 10:22:09 GMT
Sziasztok! Mit tudtok illetve mit gondoltok a 9 Szög Rendjéről?
|
|
|
Post by Terberius on Nov 22, 2019 17:49:27 GMT
Ha lesz egy kis időm, megpróbálok írni róluk egy hosszabb összefoglalót. De röviden válaszolva a kérdésre egy érdekes és viszonylag nagy hatású szekta, amelynek a valós szándékai kissé ködösek, a felszínen polarizáló politikai nézetekkel, de a könyveiket olvasva néha egész pontosan beletalálnak a spiritualitás valóságába - néha viszont inkább a szektás jelleg köszön vissza nagy általánosításokkal és a szektákhoz híven egy leegyszerűsített, uszító világképpel.
|
|
|
Post by Chuck on Dec 9, 2019 16:16:35 GMT
Egyesek szerint egy hoax volt az egész, az alapító nem gondolta komolyan. Mondjuk ehhez képest komolyan kidolgozott részei vannak, ahogy Terberius is célzott rá.
|
|
|
Post by jassiry on Jan 2, 2020 21:57:57 GMT
Mi a véleményetek a Szabadkőműves rendekről? Milyen “Istent” imádnak, illetve milyen fajta emberek tartoznak köreikbe stb...?
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jan 21, 2020 10:13:46 GMT
Ezek páholyonként eltérhetnek. Szerintem a leggyakoribb יהוה imádata, mivel a szabadkőművesség eredete a kabbalára és a hermetizmusra vezethető vissza. Ettől persze akármit el tudok képzelni, pl ott van az Ordo Saturni rend, melynek lényege Kronosz/Szaturnusz kultusza. Emberekről annyit, hogy látszólag vagy ténylegesen jóhírű, ambíciózus és befolyásos emberek a tagjaik,de ezzel valószínű, hogy semmi újat nem mondok.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jan 23, 2020 17:43:11 GMT
Még egy gondolat: Az élet fáján van tíz szféra, és 22 vonal, "ösvény" köti össze őket. Ezeket a Tarot nagy arkánumának lapjaiként is ismerjük. Ha összeadjuk a szférákat az ösvénnyel, akkor 32-t kapunk, 32 utat, teendőt. A szabadkőművességben 33 szint van és szerintem lehet kapcsolat a szintek és az ösvények között. Lehetséges, hogy ezekbe avatnak be minket. A +1, amivel meglesz a 33, szerintem az alapvető, ahol még mást tanítanak. Az igazságot nem tudhatom, de eddig ez tűnik számomra a legelképzelhetőbbnek. Attachments:
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jan 24, 2020 16:13:32 GMT
Igen, a Joy of Satan ennyivel le is zárja az egész témát, holott lenne miről beszélni még.
A kereszténység egyre érdekesebb nekem és egyre több értelmet látok benne, mióta kabbalát tanulgatok. Minden lényegesebb vallás ugyanoda vezet. A kereszténységben is ott van ez, csak egyáltalán nem motivál arra, hogy elinduljanak az ösvényén, hanem folyamatosan csak azt taglalja, hogy "Van-e Isten". Számomra már nem rosszak ők sem. Már nincs jó vagy rossz. Egyszerűen csak van. Ahogy az életfa képen látható, van három oszlop. A két szélső a komolyság/durvaság oszlopa és a kegyelem oszlopa. A köztük lévő oszlop pedig a mérsékletességé. A két szélső komoly szabadkőműves szimbólum is. Szerintem még nem vesztették el ezek a rendek a komolyságukat. *Továbbra is sima kőtéglát munkálnak a sziklákból.*
|
|
ma04
Fórum Újonc
|
Post by ma04 on Oct 6, 2022 15:36:13 GMT
Minden csak úgy van önmagában, a dolgok nem önmagában jók vagy rosszak, hanem mi rendeljük hozzájuk ezt a jelzőt, és az, hogy melyik lesz az rajtunk, a mi cselekedeteinken múlik. Az, hogy léteznek gyógynövények a világon nem lehet önmagában jó vagy rossz. Attól lesz jó, hogy mi számunkra megoldást jelenthet egy bizonyos egészségügyi problémára. Ha nem létezne egy lény sem a világon, akkor nem lenne jó vagy rossz számunkra a gyógynövény, mert eleve nem használnánk semmire. A jó, rossz fogalma a mi elménkből származik. A kereszténység gyakorlatilag tönkre teszi az embert. A kereszténységben lévő emberek megfojtják a spiritualitást, és a tudást magát. A tudás szerzést nagyon is meggátolják, a bibliában lévő idézetekkel, amik a tudás elítélésére fókuszálnak. A spiritualitásban a kéregetést látják, azt, hogy imákkal rábízzák magukat valami olyan létformára, amiről nem tudják, hogy egyáltalán létezik e vagy nem, jó indulatú e vagy sem az emberrel szemben. Mikor imádkoznak, kérnek ettől az entitástól valamit. Kérnek, nem tesznek, nem csinálják, nem megszerzik azt a valamit. Egész életüket átadták valaminek, amiről nem tudják, hogy mi valójában. A kereszténységben gyakorlatilag kinevelnek olyan embereket, akik azt szeretnék, hogy más gondolkodjon helyettük, más szerezze meg számukra azt a dolgot, amit szeretnének a semmiért cserébe, lényegében egy merő lustaságot termelnek az ember agyában. Én is imádkoztam kisgyermekkoromban. Semmi nem történt. Mikor tettem, azért amit megakartam szerezni akkor megszereztem vagy nem, viszont rajtam múlott a dolog, ennyire egyszerű. Képzeljünk el két embert, az egyik kér valamit a másiktól, de nem ad cserébe semmit. Az, aki kér a másiktól valamit, tudja, hogy milyen a másik? Nem, azt se tudja a másiknak mik a szándékai és rábízza az egész életét. A tudás elnyomása a problémák meg nem oldásához vezet, a kereszténység pedig erre bíztat embereket. Régebben csak azért maradtam életben, mert elkezdtem gondolkozni, ha nem teszem már rég megöltem volna magam. Valójában csak azért öltem volna meg magamat, mert rengeteg problémát megláttam, viszont a tudás hiánya által úgy láttam nem fogok megoldást találni rá. A tudás a problémák megoldására szolgál, a tudatlanok pedig problémákat szülnek. Rengeteg számomra rossz élményeket okozó tapasztalatom van a keresztény emberekkel kapcsolatban és mind a tudatlanság ékes példája arra, hogy a problémák meg nem oldása több problémát okoz. Lényegében ahhoz, hogy egy gondolkodó emberi társadalmat alkothassunk, az első, amit meg kellene tenni az a kereszténység teljes lerombolása. Ja és hozzávetőlegesen, kiért érdemes egy egész életen keresztül, 60-70 akár 80 éven keresztül könyörögni, hogy fogadjon karjai közé. Ha ennyire könyörögni kell neki, akkor biztos, hogy a karjai közé akarunk kerülni? Ő akarja ezt egyáltalán? Ha annó egy árvízzel porba tiporta az egész fajunkat, hozzá kell fordulnunk segítségért, rá kell bíznunk magunkat? Ne hülyéskedjünk már. Nem tartom valami jó dolognak ezt az egészet, ugyanakkor mindig emberségesen fordulok az ehhez hasonló emberekhez, próbálom őket egy kicsit rávezetni a tudásszomjúságra, de semmi, a menthetetlenség könnyező szemei kacsintgatnak ilyenkor rám.
|
|