Sziasztok srácok!
Az utóbbi időben több időt fektettem a tudatosságom szintjének "fejlesztésébe", az úton pedig találkoztam a tudatos álmodás, illetve az asztrális projekció fogalomrendszereivel. Segítséget szeretnék kérni, a pontos program leírása érdekelne. Kifejtem. Láttam, hogy a main threadek hosszúság/információ aránya kivételesen jó (általános érték: 30% main threads érék: 80%+, impressive) , egy hasonló know-how-3easystep dolog lenne jó. Köszönet, hogy lehetőséget bíztosítotok a gondolatok szabad áramlásában. Hála nektek.
A tudatos álmodás és az asztrális projekció két különböző dolog.
Leegyszerűsítem akkor neked "how-3easystep dolog"-ba.
Tudatos álmodás:- Csinálj napközben folyamatosan
valóságteszteket, mondjuk félóránként/óránként. Eközben intenzíven képzeld el, hogy te most álmodsz és realizálod, hogy álmodsz. Próbálj meg repülni és érezd, hogy repülsz; nézd a tenyered, hogy elmosódik-e, ha mozgatod (álmodban elmosódhat); nézz pl. a lámpára (álmodban a lámpa se világít rendesen), vagy próbáld elképzelni.
- A valóságtesztet minden olyan szituációban végezd el, ami álmodban is megtörténhet.
- Tudatos álomra való
elhatározottsággal aludj el. Jelen időben fogalmazd meg, hogy tudatos álmot élsz át az álmodban.
- Nem árt azt se előre
eltervezni, hogy mit fogsz csinálni a tudatos álomban. Először érdemes valami teljesen egyszerűvel kezdeni. Pl a tenyered nézni, ahogy mozog. A nehezebbeket csak utána csináld, mikor már edzettebb leszel hozzá.
- A rendszeres
álomnapló vezetés segíteni fog az álmok emlékezésére, tehát érdemes. Minél többet vezeted az álomnaplót, annál élénkebb lesz az emlékezet.
Ez a technika úgymond az alap, amivel hosszútávon elérhetsz célokat.
Van még két technika, aminek ha szeretnél nézz utána. Egyik a
WBTB (Wake Back To Bed), másik a
WILD (Wake Induced Lucid Dream).
A
WBTB lényege, hogy a szokásosnál korábban felébreszted magad, egy REM-fázisod közepén, hogy ezután visszaaludva sokkal nyitottabb legyen a tudatod és könnyebben rájöjj, hogy álmodsz.
A
WILD lényege, hogy az ember tudatosan lép be az álomvilágba éber állapotból.
A
WILD gyakorlata hasonlít kicsit az asztrális projekcióra.
Asztrális projekció:Itt is többféle technika van.
Leírok egy egész egyszerűt:
"Kötél" technika:- Feküdj hanyadt, lazítsd el magad, mintha meditálnál, amíg nem érzed a tested/ kerülj enyhe transzállapotba.
- Képzelj magad fölé egy kötelet, ami a végtelenbe nyúlik és vizualizáld, ahogy elkezdesz ezen a kötelen mászni felfele. (kb. a fejed környékén jó is lesz elképzelni)
- Kezdj el mászni a kötélen. Nem muszáj vizualizálni itt már, csak érezd, hogy mászol fölfele.
- Előbb-utóbb egyre-inkább érezned kell valamit. Ha megfelelő gyakorlottsággal csinálod, akkor jöhetnek olyan érzések, mintha behúzna az ágy/zuhannál, hasonlók, esetleg hallucinációk is felléphetnek.
Az asztrális projekciót sok esetben előzi meg alvásparalízis a hallucinációkka legyütt.
Ha ez bekövetkezik, akkor kellene érezned, hogy képes vagy elhagyni a tested és kilebegni. Ez sok gyakorlást igényel, hogy megfelelően elsajátítsd és ráérezz.
Persze nem árt ezekhez a gyakorlatokhoz fejleszteni megfelelően a Csakrákat, asztrális érzékeket sem.
Ha részletes anyagra lenne szükséged, amiben minden lényeges infó benne van a témáról, akkor tudom ajánlani az alábbi könyvet:
Robert Bruce - Asztral projekcio