|
Post by TheJames on Nov 25, 2017 18:17:05 GMT
Szóval történt velem pár hete, hogy későn feküdtem le, mert buliztam előtte a haverjaimmal. És ezért pár óra alvás után felébredtem a reggeli zajokra, megreggeliztem, elkezdtem nézegetni videókat, de nagyon fáradt voltam és visszafeküdtem. Aztán volt egy álmom, amiben régi osztálytársaimmal vadásztunk a Szaharában, fura volt. De a lényeg, hogy rájöttem, hogy álmodom! És akkor átalakult az álom egy tárgyaló szobává Smith ügynökkel és ilyen Mátrix-szerű volt az egész, de a lényeg hogy tudtam hogy álmodom! De lehet hogy nem álom volt? Mert sokkal életszerűbb volt mint máskor? Vagy ez egy lucid dream lett volna vagy asztrális utazás? Nem tudom eldönteni, mert nem olyan volt, mint amikor máskor álmodom, hanem életszerűbb volt sokkal! Mi volt ez szerintetek?
|
|
|
Post by TheJames on Nov 25, 2017 18:18:48 GMT
Ja és még utána felébredtem egyszer és akkor elindultam ki a házból és megint felébredtem! Szóval lehet hogy az első volt a lucid dream, a második meg asztrális utazás???
|
|
|
Post by Terberius on Nov 26, 2017 21:50:23 GMT
Az általad leírt jelenség, ahogy jól sejtetted a tudatos álom. Egy tudatos álomban mindent tisztábban, életszerűbben érzékelsz, egyenesen úgy érzed, hogy ott vagy, akárcsak ébrenléti állapotban a fizikai világban.
Az álombeli felébredést tévébredésnek szokták nevezni, gyakori jelenség tudatos álmodás során, legelterjedtebben úgy tartják, hogy ez szintén csak egy újabb álom, a tudatalattid trükkje. Saját tapasztalataim alapján én is erre hajazok. Ugyanakkor hallottam már olyan elméletet is, hogy a tévébredések testen kívüli élmények, az az asztrális kivetülések. Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy szerintem ez az esetek egy részében igaz csak.
De igazából ez lényegében definíció kérdése is, mert ugye ezeknek a jelenségeknek sokfajta megközelítése van, valakik szerint mind a fejben történik, tehát összefolynak így a határvonalak, valakik szerint mind testen kívüli élmény, itt szintén összefolynak, de legáltalánosabban az az elfogadott elmélet, hogy az álom a fejben, az asztrális kivetülés testen kívül történik. Eszerint is adtam a válaszaimat az elején.
|
|
|
Post by TheJames on Nov 27, 2017 15:02:11 GMT
Ééértem, azt hiszem. Szóval esélyes, hogy ez inkább csak tudatos álom (lucid dream) volt akkor. Köszönöm szépen a segítséget!
|
|