|
Post by Narshada on Feb 23, 2018 16:31:55 GMT
Azt vettem észre az utóbbi időben, hogy ugye ahogy a káosz mágia is terjed, egyre többen vannak, akik kevesebb vagy újfajta eszközökhöz nyúlnak. Mit gondoltok, mennyire fontosak a rituális eszközök a mágiában? Mert azért nagy hagyományra nyúlik vissza az egész és nem lehet véletlen, hogy mindig kellettek ezek az ókortól, középkortól kezdve, de mégis sokan ezek nélkül gyakorolják.
|
|
|
Post by TheJames on Feb 25, 2018 16:55:35 GMT
Hát ez attól függ szerintem, hogy milyen típusú mágiát csinálsz. Mert a ceremonálishoz kell, de a káoszhoz te választod az eszközöket. Bár nem vagyok én sem szakértő.
|
|
|
Post by Chuck on Feb 25, 2018 17:02:53 GMT
Ez egy nagy vita a mai napig, de mint azt a tapasztalat mutatja, a mágia működik rituális eszközök nélkül is. Ez viszont nem azt jelenti, hogy a rituális eszközök hasztalanok. A rituális eszközöknek szimbolikus erejük van - illetve lehet konkrét energiájuk is, ha megtöltjük őket azzal. Például azért is lehet hasznos egy rituális eszköz, mert megtöltöd energiával és nagyobb erejű lesz a mágiád. Szóval egyáltalán nem elhanyagolható a szerepük, sőt, ha nincs is bennük tárolt energia, még így segítenek a megfelelő érzelmi állapotba rakni egy rituáléhoz. "Meg kell adni a módját", hogy úgy mondjam. Illetve egy-egy entitás megidézésénél illik is odafigyelni, hogy megtiszteljük a lényt az általa kedvelt dolgokkal.
Mindezek mellett nagyon is lehet használni a mágiát rituális eszközök nélkül, legjobb példa erre a direkt energiahasználat, amiről Terberius már írt egy útmutatót.
Szóval fontos szerepük van, de nem mindig szükségesek.
|
|
|
Post by Narshada on Feb 25, 2018 17:15:19 GMT
Chuck, imádlak, mindig sikerül tisztáznod a zavart a fejemben! Mit értesz az alatt, hogy megtisztelni az entitást az általa kedvelt dolgokkal?
|
|
|
Post by Chuck on Feb 26, 2018 20:42:20 GMT
Például ha az entitáshoz köthető a kék szín, akkor olyan gyertyát használsz, vagy ha bizonyos elemhez kötődik, akkor azzal az elemmel összhangba hozni a rituálét.
|
|
|
Post by Narshada on Feb 26, 2018 20:50:25 GMT
Ja, értem. És mi van, ha nem találok olyan színű gyertyát, de mégis meg akarom idézni?
|
|
|
Post by Chuck on Feb 26, 2018 21:14:01 GMT
Ha nagyon nem tudsz olyat beszerezni, akkor csinálhatod más színnel is, de azt tanácsolnám, hogy ez esetben mondd el az entitásnak a helyzeted és mutasd ki a tiszteleted a szavaiddal. De idővel érdemes mindig beszerezni olyan gyertyát, ami az entitáshoz kötődik, egyszer-egyszer nem vészes kihagyni vészhelyzetben, de hosszú távon azért illik.
|
|
|
Post by Narshada on Feb 28, 2018 2:00:40 GMT
Okés, nem terveztem egyébként gyertya nélkül idézni, csak érdekelt. Köszönöm a segítséget!
|
|
|
Post by Chuck on Feb 28, 2018 2:36:24 GMT
Szívesen!
|
|