|
Post by Ikinakat on Mar 23, 2018 20:36:46 GMT
Még annyit fűznék hozzá, hogy a buddhisták azért adják fel az anyagi dolgokat (hogy a Te szavaddal éljek), mert nem ettől boldogok. Míg a legtöbb ember azért boldog, mert vett/kapott/lopott egy új telefont/pc-t/játékot, addig a buddhisták egészen máshol keresik a boldogságot. Az átlag emberek folyamatosan vágyakoznak. Ha ezt a vágyakozást nem tudják kielégíteni, akkor boldogtalanok. A buddhista lemond a vágyakozásról. És mire irányul a többség vágyakozásra? Egy új autóra, házra, pénzre. Először nekem is idegennek, elképzelhetetlennek tűnt a buddhizmus, mert úgy gondolkoztam, mint Te Ma már szívesen elvonulnék én is a világtól. Igen, erről van szó. És üdv a fórumon! Üdv mindenkinek
|
|
|
Post by TheVoid on Mar 23, 2018 21:54:47 GMT
Vampicus, attól még, hogy buddhistának vallották magukat ezek az emberek, még nem lesznek azok.
Ikinakat, üdv a fórumon!
|
|
|
Post by godofthegods on Jan 8, 2023 3:04:01 GMT
A buddhizmusban a nirvána a végső cél. Tökmindegy mit csinálsz addig, mi a pontos hited a nirvána a cél. A nirvána pedig azt jelenti, hogy EGYESÜLÉS a brahmannal ami pedig nem sok kutató munka után is belátható, hogy maga az Éter: Az akasha, az éter, a szülő attya a "többi" 4 elemnek. Azt mondják a BRAHMAN élet energiaként ott van minden emberbe(mint az éter), mindig is létezett mindig is fog(mint az éter) és hatalmas hatalom van benne és "isten" szimbóluma(mint az éter). Tehát amikor eléred a nirvánát "megszabadulsz" eléred, hogy ne reinkarnálódj többet mivel egyesülsz az éterrel. Magyarul elpusztul a lelked, azért mert egyesültél valamivel aminek nincs önálló tudata(de ha lenne is mindegy) és ebből az állapotból ki se tudsz szabadulni soha. Alapvetően azért nem akarnak a Buddhisták reinkarnálódni mivel A LÉTEZÉS SZENVEDÉS. buddha tanítása az Anatta a nemlétezés filozófiája aminek a lényege, hogy felmondj minden vágyadról, mindenről, amit az érzékszerveink érzékelnek (ebbe a gondolkodás is beleszámít(És ez nagyon fontos pont)). Ha a buddhisták "másban keresik az örömöt" akkor az is egy vágy, tehát itt megbukik a történet. Meg lehet cáfolni amiket állítottam a lényeg, hogy AZ ÖSSZES "TRENDI" VALLÁS MEGBUKIK A MAGJÁBA. Milyen érdekes, nem? Körülbelül ugyan az történik minden lélekkel akik ezeket a vallásokat követi, vagy elpusztul vagy nagyon legyengül. Valahány elmebetegnek bejön ez az életmód a legtöbb meg magára erőlteti. Száz szónak is egy a vége, kezdésnek nem rossz a buddhizmus, de tartósabb ideig halálos. várom a méltó ellenvetéseket. Utóiratként a Sztoicizmussal egyetértek, de ilyen szinten az önmegtartóztatás még véletlenül sem egy ógörög filozófia.
|
|