|
Post by Terberius on Oct 31, 2017 12:36:37 GMT
Üdvözöllek a fórumon!
Szimpatikus az ambiciózus és elmélyült hozzáállásod a mágiához, az élethez. Emellett érdekes is, mert magam is hasonló megközelítést vallok. Egyrészt a szinkretizmus közel áll hozzám, mert a sok ellentmondásos vallási- és spirituális nézet, praktika ellenére mindig egyre több mélyen lapuló hasonlóságot vélek felfedezni - nem csak ezeken a területeken, de általánosságában az életben is -, másrészt viszont arra törekszem, hogy minél több személyes megtapasztalásom legyen és ezeken alapuljon minden metafizikai elképzelésem is, nem pedig olyasmiken, amiket másodkézből hallok, de nem bizonyos magam számára.
Arra lennék még kíváncsi, hogy az Isteni ÉN alatt pontosan mit értesz? Azt a fajta Isteni ÉN-t, amit mágiát használva él át az ember, mint Mindenható vagy egy közös Tudatot vagy valami egészen mást?
|
|
|
Post by Terberius on Oct 31, 2017 21:16:12 GMT
Abszolút nem zavar és most már értem is mire gondolsz. Eddigi tanulmányaim rámutattak arra is, hogy ez az "Isteni" ősenergia, adja a mikrokozmikus ember mágikus energiáját, és csak akkor vagyunk képesek energetikailag nagyfokú fejlődést produkálni, ha felismerjűk ezt az "Istent", és azt, hogy minden belőle származik. Ezzel a kijelentéssel kiváltképp tudok rezonálni, ugyanis ez a belső felismerés értette meg velem anno, hogy igazából hogyan is működik a mágia.
|
|