|
Post by Vampicus on Mar 16, 2018 18:55:11 GMT
Ez.
|
|
|
Post by Chuck on Mar 16, 2018 18:57:20 GMT
Ööö... mi a kérdés? Melyik a jobb, melyikkel érdemes kezdeni? Ez így elég tág...
|
|
|
Post by Vampicus on Mar 16, 2018 19:09:16 GMT
Hát amelyiket gondolod.
|
|
|
Post by Chuck on Mar 16, 2018 20:00:54 GMT
Nem értem. Most akkor melyik kérdésre válaszoljak a szavazásban?
|
|
|
Post by Vampicus on Mar 16, 2018 23:35:10 GMT
Akkor legyen melyikkel érdemes kezdeni.
|
|
|
Post by Narshada on Mar 16, 2018 23:43:37 GMT
Káooosz!
|
|
|
Post by Chuck on Mar 17, 2018 0:12:49 GMT
Na így már érthető, köszönöm! De hogy ne csak szavazgassunk, én meg is indokolnám. Szerintem itt egyértelmű győztes a ceremonális mágia, valahol el kell kezdeni és ahhoz azért ha az ember nem valami olyasmit próbál ki, amit már ezrek előtte sikerrel, akkor nem lesz meg a kellő magabiztossága, ami a varázslatai bukásához is vezethet.
|
|
|
Post by Vampicus on Mar 17, 2018 0:20:49 GMT
Na így már érthető, köszönöm! De hogy ne csak szavazgassunk, én meg is indokolnám. Szerintem itt egyértelmű győztes a ceremonális mágia, valahol el kell kezdeni és ahhoz azért ha az ember nem valami olyasmit próbál ki, amit már ezrek előtte sikerrel, akkor nem lesz meg a kellő magabiztossága, ami a varázslatai bukásához is vezethet. Egyetértek.
|
|
|
Post by Terberius on Mar 23, 2018 3:19:13 GMT
Chuck indoklásával teljesen egyetértek, ezzel együtt ezt még kiegészíteném annyival, hogyha valaki most kezdi és mégis a Káosz Mágia vonzza inkább, az ne erőltesse magára a Ceremonális Mágiát csak azért, mert az itt egy uralkodó nézet, hogy azzal érdemes kezdeni. Nagyon fontos hallgatni az érzéseinkre, amiről azt érezzük, hogy a legközelebb áll hozzánk vagy a legérdekesebb vagy csak megmagyarázhatatlanul az vonz a leginkább, akkor azt kell választanunk. Az intuíció kulcsfontosságú. Meg kell tanulni hallgatni rá.
Sőt, még egy érvet felhoznék a Káosz Mágia mellett. A legtöbb fellelhető rituálé kötődik valamely hagyományhoz, vagy ha nem is, akkor is egy-két eleme, használt szimbóluma biztosan, ez például okozhat némi ellenérzést valakiben, a Káosz Mágia mellett az szól, hogy ott teljes mértékben a saját hitéhez és ízléséhez igazíthatja a praktikáit. Ez pedig kicsit sem elhanyagolható tényező, ugyanis nagyon nagy mértékben befolyásolja a mágia sikerességét, illetve végkimenetelét, hogy milyen érzelmeket viszünk bele. Ha sok ellenérzést vált ki belőlünk maga a gyakorlat, az egyáltalán nem egy jó kiindulópont.
|
|