|
Post by Terberius on Sept 7, 2018 20:58:18 GMT
Üdv Gnosticus, én magam tanulmányozom az énoki mágiát egy ideje, de még nem érzem magamat kvalifikálva arra, hogy ezt oktassam is, mivel magam is még fejlesztem magamat benne, gyakorlom, tanulmányozom. Esetleg ha van benne pár konkrétabb kérdésed, ha tudok, megpróbálhatok rá válaszolni, de sajnos oktatni még nincs módomban.
Ha van valaki más, aki jártas benne és elég biztosnak érzi a tudását, hogy oktasson, nyugodtan jelezze itt és kitalálhatunk valamit ennek a megvalósítására.
|
|
|
Post by Chuck on Sept 7, 2018 21:14:00 GMT
Szervusz Gnosticus, üdv újra a fórumon! Hogyhogy épp az énoki mágia felé terelődött az érdeklődésed?
|
|
|
Post by Terberius on Sept 7, 2018 21:15:03 GMT
Felmerült bennem még egy kérdés a kérdéseddel kapcsolatban. Ténylegesen maga az énoki mágia rendszere foglalkoztat vagy úgy általában az angyalidézés, angyalokkal való munka és mágia? Mert angyalidézésben van tapasztalatom és ilyen megközelítésből már jobban tudnék segíteni neked.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Sept 8, 2018 6:57:17 GMT
Felmerült bennem még egy kérdés a kérdéseddel kapcsolatban. Ténylegesen maga az énoki mágia rendszere foglalkoztat vagy úgy általában az angyalidézés, angyalokkal való munka és mágia? Mert angyalidézésben van tapasztalatom és ilyen megközelítésből már jobban tudnék segíteni neked.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Sept 8, 2018 7:14:33 GMT
Üdvözöllek Terberius!Először is őszinte szívből szeretnék gratulálni a Könyvedhez!Biztosan sok időt,energiát,tapasztalatot belefektettél...Válaszolva a felvetésedre,igen,az Énoch Mágia rendszere érdekel,teljes valójában,mellszélességgel,veszélyeivel egyetemben.Nem tudok olyan szinten angolul,hogy HOGD és Regardie-könyveket tanulmányozzak a témában,pedig,nyilván tudod,vannak szépszerével.Igy segitségre szorulok.A Mágiában klasszisokkal állsz felettem,ami azt jelenti,hogy az Énochi rendszerben is mérvadó útmutatást tudsz nekem nyújtani,ha akarsz...Mert én az elején járok,éppen csak az Elemi Erők Tábláit festettem meg saját kézzel,olajfestékkel,farostlemezekre,5oox4oo-as méretekben.Most következnének az Őrtornyok Szimbólumai...Tehát ne oktatásként fogd fel,kérlek,hanem útmutatásként egy gyengébben fejlett individuumnak.Vagy együttanulásként egy gyengébbel.Köszönöm a megértést...
|
|
|
Post by Terberius on Sept 8, 2018 14:38:28 GMT
Köszönöm szépen!
Megpróbálhatok segíteni természetesen, de leginkább úgy tudnék, ha majd konkrét kérdéseid merülnek fel vele kapcsolatban, mert általánosságában még nem érzem magam annyira szakértőnek benne, hogy azt megmondjam pontosan mit és merre haladj. Ezzel együtt, szívesen segítek, ha tudok.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Sept 8, 2018 15:42:05 GMT
Köszönöm szépen! Megpróbálhatok segíteni természetesen, de leginkább úgy tudnék, ha majd konkrét kérdéseid merülnek fel vele kapcsolatban, mert általánosságában még nem érzem magam annyira szakértőnek benne, hogy azt megmondjam pontosan mit és merre haladj. Ezzel együtt, szívesen segítek, ha tudok.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Sept 8, 2018 15:51:38 GMT
Köszönöm a jóindulatot,Terberius!Tehát...Mint mondtam,megfestettem az Elemek Tábláit,és most következnének az Őrtornyok Szimbólumai,csak kellenének a méretek,színek.Van még négy táblám 5oox4oo-as,de milyen méretűek- és színezetűek legyenek rajtuk a szimbólumok?Aztán fel kell szentelni őket,felajánlani az Őrtornyok Királyainak,Géniuszainak.Ezekben segíts,légy szives.Aztán jön az Asztal elkészitése,ami az Univerzumot képviseli,majd eszközök:tőr,bot,pentákulum,kehely,és ezek felszentelése...Mindent saját kézzel készitek el,rajzolok,festek...Köszönöm szépen!
|
|
|
Post by Terberius on Sept 9, 2018 10:53:12 GMT
Amint lesz egy kis időm ma később, válaszolok ezekre.
|
|
|
Post by Terberius on Sept 18, 2018 2:16:36 GMT
Ezek a Golden Dawn utáni táblák: Keleti őrtoronyNyugati őrtoronyÉszaki őrtoronyDéli őrtoronyDe alapvetően a keleti sárga (levegő), a nyugati kék (víz), az északi fekete (föld), a déli pedig vörös (tűz). A méreteknél én azt tanácsolnám, hogy az arányok a fontosak a többi táblához és eszközhöz mérten.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Sept 29, 2018 7:16:08 GMT
Tisztelettel megkérlek,Terberius,hogy folytasd a tavasszal elkezdett Káosz-mágiás képzésemet-oktatásomat....Várom a válaszod és a visszajelzést.Hálásan köszönöm!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Sept 29, 2018 7:17:13 GMT
Tisztelettel megkérlek,Terberius,hogy folytasd a tavasszal elkezdett Káosz-mágiás képzésemet-oktatásomat....Várom a válaszod és a visszajelzést.Hálásan köszönöm!
|
|
|
Post by Terberius on Sept 29, 2018 13:37:46 GMT
Kedves Gnosticus, privát üzenetben válaszoltam az üzenetedre, hogy erre milyen mód van jelenleg.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Sept 29, 2018 17:36:11 GMT
Szervusz Gnosticus, üdv újra a fórumon! Hogyhogy épp az énoki mágia felé terelődött az érdeklődésed? Hello Chuck!Ez úgy történt,hogy volt ,vagy mondjuk van ,egy barátom akivel eszmecserét szoktunk folytatni a Kabbaláról,és ő már állítólag nagy sikereket ért el ebben a műfajban,nevezzük így.Mások pedig óva intettek tőle.Nekik lett igazuk.Ez van!Belekóstoltam,elég is volt örökre...
|
|
|
Post by TheJames on Sept 29, 2018 18:36:34 GMT
Szervusz Gnosticus, üdv újra a fórumon! Hogyhogy épp az énoki mágia felé terelődött az érdeklődésed? Hello Chuck!Ez úgy történt,hogy volt ,vagy mondjuk van ,egy barátom akivel eszmecserét szoktunk folytatni a Kabbaláról,és ő már állítólag nagy sikereket ért el ebben a műfajban,nevezzük így.Mások pedig óva intettek tőle.Nekik lett igazuk.Ez van!Belekóstoltam,elég is volt örökre... Basszus, ezt sajnálattal hallom! Szerintem nem érdemes belekóstolgatni ilyesmikbe, mint a Kabbala megfelelő háttérkutatás meg ismeretek híján. Én is sok mindenbe belecsaptam még jó egy éve, amikor nem igazán tudtam miből is áll a mágia. Ezért örülök annyira, hogy megtaláltam ezt a fórumot! Chuck és Terberius a jó útra terelt, amit a Hatékony Mágia könyv zárt le igazán, aminek már látom az első sikereit. Hihetetlen mennyire nem kell semmi ilyen bonyolult hagyományba belemásznod, csak egy pár szabályt kell követni és jönnek a sikerek! Én anno idézni akartam rögtön meg olyan mágiákkal próbálkoztam, amit nem is értettem igazán, csak összeolvastam mindenfélét meg követtem a bonyolult utasításokat... Feleslegesen, nem váltak be. Lehet működnének, de még nem vagyok azon a szinten. Szerintem te is kezdd egyszerűbb dolgokkal!
|
|