|
Post by Terberius on Mar 31, 2018 17:05:51 GMT
Mik azok a kérdéseitek, amire nem találtok megválaszolást?
Írjátok le ide mindet, egy készülő könyvemben szeretnék minél több segítséget és választ adni azoknak, akik elakadtak itt-ott az okkultizmus és mágia útján!
|
|
|
Post by Esipprah on May 5, 2018 21:21:35 GMT
Szerintem érdemes lenne arról beszélni, hogy miként jutott el a földi létünkhöz kötött tudatunk arra a pontra, hogy megfertőzve a transzcendencia szentségét, és fittyet hányva a archaikus szakrális törvényekre, és erkölcsre, VALÓDI mágiaként kiáltja ki a Magia Homine-t.
Illetve, hogyan lehetséges napjainkban, hogy még a leg-intellektuálisabb körökből kikerülő "Okkult-Tanító", (aki habár már levetkőzte pénzéhségét, és nagy áldozattal megvált alantas késztetéseitől) is csupán személyes presztizsét igyekszik tornázni azáltal, hogy beavatja a gyanútlanabb, és intellektuálisan kevésbé "dörzsöltebb" útkeresőket abba az Okkult maszlagba, amit még maga sem ért igazán? Hogy lehet, hogy ezek az önjelölt "Okkult-Tanítók" is csak saját magukkal foglalkoznak, és hagyják a saját magukat a "Mindent megfelelően tudsz!" illúziójába ringatni?
És végül, miért nem értik meg ezek az emberek, hogy az igazság megértése, és a 'Pert em Heru' életek munkája, és még ha el is jutottak a végcéljukig, akkor sincs joguk Akadémiai tananyagként osztogatni az okkult tudást olyan embereknek, akik teljesen más életutakat járnak be?
Ezekre a kérdésekre keresem a választ Terberius.
|
|
|
Post by Terberius on May 6, 2018 18:05:37 GMT
A mágia és az okkultizmus rendkívül relatív fogalmak, nyilvánvalóan majdnem az összes ezekről folytatott párbeszédben a teljesség igénye nélkül vagyunk kénytelenek használni ezeket.
Abban mindenképp egyetértünk, hogy mindenkinek más és más életútja van, más leckékkel, más tanulságokkal, más célokkal. Amit én kínálok, az csupán eszköz ennek segítésére és ezek jobb megértésére. De hogy ennél konkrétabb legyek, én azt vagyok hivatott megtanítani, hogy az egyén hogyan tudja megvalósítani mindennapi- és hosszútávú céljait az alapvető materiális eszközök hiányában, vagy épp azokkal összhangban; hogy tud kapcsolódni ahhoz a belső valójához, ami megmutatja mi is az ő célja itt, ebben az életben; általánosságában hogy élhet egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet; és végül, de nem utolsó sorban, hogyan élhet át olyasmiket, amiktől évezredek óta el lett tiltva a köz embere, el lett tőle távolítva ezen évezredes agymosás által, holott minden léleknek joga van ismerni és használni saját képességeit.
Vádjaiddal ellenben Te magad is azt az érzetet kelted írásodban, hogy a Mindenség abszolút tudója vagy, legalábbis Neked jogod van ítéletet hozni afelett, hogy ki és milyen utat választ.
Transzcendencia szentsége, szakrális törvények és erkölcsök. Számomra a moralitás érték, azon moralitás, melyet a jó szándék és azon szabadság vezérel, ami addig terjed ki, míg nem sérti a másik szabadságát. Ezentúl én tiszteletben tartom mindenki hitét és hitrendszerét mindaddig, amíg ők is az enyémet.
Utoljára pedig az Akadémia címszó alatti tanításra reagálva. Én úgy gondolom, hogy mindenkinek joga van szolgáltatást ajánlani, és ugyanígy mindenkinek joga van ezt elfogadni vagy elutasítani.
|
|
|
Post by Terberius on May 6, 2018 18:14:38 GMT
Most pedig Esipprah, válaszolva kérdéseidre, nekem is lenne kérdésem számodra.
Van bármiféle tapasztalatod, eredményeid a gyakorlati mágiában, vagy csupán egy amolyan armchair occultistként meghozod ítéleted tevékenységem felett elméleti műveltséged által felruházva érezve?
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on May 9, 2018 18:16:44 GMT
Bocsánat,hogy beleszólok,lehet nem kéne,de nem tudom megállni...Ha valaki abszolút kezdő,de érdekli A Mágia Útja,vagy már rendelkezik némi tapasztalattal a Transzcendentális Tanok tekintetében - LÁT,DE NEM TISZTA SEM A LÁTÁSA,SEM A KÉP,AMIT LÁTNI VÉL - viszont bizonyos okok miatt egy helyben topog,AKKOR mi a baj ezzel az Átadásokkal,Oktatásokkal,Tanitásokkal,amiket kap ITT a Fórumon?Gáz egy TISZTÁBBAN LÁTÓTÓL TANULNI,és(vagy) NEKI nincs JOGÁBAN oktatni,mert nem SZUPERMÁGUS Magyarországon?Pontosan az ilyen szupermágus mindentudó álmesterek a pénznyelő automaták,akik kilökik megvásárolt nyeremény gyanánt a BEAVATÁST.Igenis,mi(neofiták,tanoncok,topogók,egyhelyben forgók,sötétben tapogatózók stb.) jónak tartjuk,és MAGASZTOSNAK ezt a Segitséget!És szerintem még a személyes kapcsolat sem marad el a TANITÓKKAL,mikor ANNAK eljön az IDEJE...!Köszönöm a megértést!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on May 9, 2018 18:32:49 GMT
Bocs' ,egy fontos dolgot mégis elfelejtettem!Tudomásom szerint az ÁSKÁLÓDÁS nem a MESTEREK kenyere,mert - mint tudjuk - az illetőt minősiti!Egy magas rezgésszintű-,magas szellemiségű tudatállomány - egy IGAZI MESTER - nem minősit,nem feketit,nem kötekszik.Hagyja csordogálni a forrást,nem ugrik bele és ugrál benne,hogy felzavarja ,eltéritse a folyását!Csak ennyit akartam!UFF,beszéltem...
|
|
|
Post by Sapphire on May 9, 2018 20:13:22 GMT
Van probléma. Mind kettőnknél.
De milyen érdekes általános jelenség, hogy a vevő nem mindíg úgy dekódolja az üzenetet, mint azt a feladó kódolta. Minden kapott információba dekódolás közben akaratlanul belehintjük saját jellemünket, érzéseinket, előítéleteinket, saját gondolkodás-módunkat. Ez sokszor nagyon eltorzíthatja az eredeti üzenetet. Nincs objektívitás. De mégis, ez a természetes. Ez így van jól.
Köszönöm a válaszod Terberius. Magadra vetted a dolgot, habár nem foggalmaztam valami konkrétan. Bevallom direkt. Támadásnak vetted a kérdéseim, mert valamelyest azonosultál a szereppel, amit lefestettem. Nem véletlenül hisszük azt amit hiszünk. Ezen érdemes elgondolkodni. De ez nem csak téged jelölhet. Én a kérdéseimben megfoggalmazott "Önjelölt Okkult Tanító" voltam pár éve. Segíteni akartam embereknek, megmutatni "hogy tud kapcsolódni ahhoz a belső valójához, ami megmutatja mi is az ő célja itt, ebben az életben"... meg akartam mutatni az utat. De kinek az eszközeit akartam másoknak adni? Milyen ezközök ezek? Ami nekem kard, másnak lehet kés. Ami nekem vándorbot, az másnak husáng. Nem? A kérdések amiket feltettem neked, általános problémákat vázolnak fel, amikkel mindenki találkozik, aki Okkult tudását át akarja adni.
Mindent tudok? Igen? És ha nem? De eleget? Igen? Biztos elég az amit annak hiszek? Na és jó egyáltalán amit tudok? A következtetéseimet jól vontam le? Ha tanítok a saját tapasztalatomból táplálkozom. Ha tanítok másokért teszem, vagy önmagamért? Ha másokért, akkor miért teszem? Ezeket az embereket nem is ismerem! Biztos segítem őket? Miért akarom nekik megmondani az én igazságomat, ha az övéjük más?
Mindenkiben ott van a "kisördög", aki az Okkultizmust tanítani akarja. Mert egy olyan mindent átható, megfoghatatlan, (és ahogy te is írtad) relatív dolog mint az Okkult Világ nem tanítható. Azért nem tanítható, mert senki sem látja az egészet. Aki pedig tanítani akarja, az csak véleményt/saját utat/saját rész-egészt tanít. Hangsúlyozom: Saját. Ezért hat öncélúnak minden "Okkult-Tanító" munkássága. Mert csapatba terel sok "más" embert, és mindegyiknek a maga világlátását tanítja. Én például néhány ponton egyáltalán nem értek egyet a fórumodon olvasottakkal. Más a tapasztalatom, más a meggyőződésem, más a tudásom. Mégis mind ketten hiszünk abban, hogy a mi tudásunk az igazság. Melyikünk tanítja az igazat? Te? Én? Vagy egyikünk sem?
Mit gondolsz Terberius? Jól van az, hogy meggyőződésünket tanítjuk másoknak? Jól van az, hogy eszközöket adunk olyan emberek kezébe, akiket nem ismerünk? Honnan tudjuk, mire fogják használni? Nekünk mindegy, hiszen az már az ő sorsa? És ha valakit megkárosít? Az kinek a sorsa? Kinek a hibája?
Ez könnyelműség, hiba, vétek. De... Mindezek ellenére azt kell mondjam, szerintem ez is így van rendjén. Szerintem kell hibáznunk, kell "rosszul" döntenünk! Különben nincs fejlődés. Nincs jó, és rossz döntés, csak döntések következményekkel. Minden bukás felállásra késztet, minden veszteség az értékek megbecsülésére tanít, minden pusztítás alkotásra sarkall, és minden "halál" helyet ad az "életnek". Kellenek persze olyanok is, akik hibáznak, és hibás tanácsokat adnak másoknak, akik aztán hibásan használják fel a rendelkezésükre álló információt. Mindenki ebből tanul. Másból nem. Kellenek negatív tanítók.
Nem Terberius, nem akarom senkinek megmondani, milyen úton járjon. Nem szabhatom meg ki hogyan döntsön, nem is áll szándékomban. Csak rá akartam világítani neked valamire. Amin érdemes neked is elgondolkodnod. És amit szerintem érdemes lenne taglalnod a készülő könyvedben. A világot negatív és pozitív erők egyaránt mozgatják. Ez a dualitás, ami egyensúlyba hozza, és abban igyekszik tartani a világot. Mind kettő szükséges. Viszont a kérdés csak az, hogy melyik erő mozgásának elősegítése mellett döntünk. Alkotók, vagy rombolók vagyunk?
Köszönöm a válaszod. Én pedig szívesen válaszolok a te kérdésedre. De mégis... miféle kérdés akar ez lenni? Mintha fontos lenne, a kérdéseim, illetve az eszmecserénk szempontjából, hogy én mit értem el. De inkább ez amolyan "Gyere ki a fűre, lejátszuk pajtás, hogy ki a jani!" féle kérdés. Nagyon elüt a válaszod korábbi részeitől, ezért azt gondolom, ez nem rád vall.
Vagy levél formában várnád, az eredményeim sorolását? 1. Én itt lehazudhatnám neked a csillagokat. Ellenőrizetlenül maradna. 2. Nevetségesnek találnám saját magam. Kakaskodónak.
Van-e tapasztalatom, eredményem? Számomra megfelelő gyakorlati, illetve elméleti tudással rendelkezem. Ezt sem te, sem mások nem látnák így. Nem méregetem magam, mert nem visz sehová. Ahogy azt nemrég írtam, vannak dolgok amikben nem értek veled egyet, amik szerintem nem igazak. Így okom lenne feltételezni, hogy a te tudásod kevesebb. De nem teszem. Ugyanis neked is pont megfelelő gyakorlati, és elméleti tudásod van. Azzal rendelkezel, amire most szükséged van. Ez így helyes.
Eleget megjártam ahhoz, hogy tudjam mit beszélek, tudjam mit kérdezek, és tudjam mit akarok.
Tudod Terberius, ahogy haladok előre, az én személyem egyre kevésbé lesz fontos. Egyre arctalanabb leszek... ugyanis azt tartom fontosnak, amit mondok, nem azt aki vagyok. Te se azt figyeld, ki beszél hozzád! Hanem hogy mit beszél. És hogy mi van mögötte. Próbáld meglátni az okot. Hogy miért kell most neked ezt elolvasni. Hogy miért jött ez most. Engem úgysem fogsz sokáig látni. Eltűnök, ahogy szoktam.
|
|
|
Post by Serapphi on May 9, 2018 20:23:17 GMT
Bocs' ,egy fontos dolgot mégis elfelejtettem!Tudomásom szerint az ÁSKÁLÓDÁS nem a MESTEREK kenyere,mert - mint tudjuk - az illetőt minősiti!Egy magas rezgésszintű-,magas szellemiségű tudatállomány - egy IGAZI MESTER - nem minősit,nem feketit,nem kötekszik.Hagyja csordogálni a forrást,nem ugrik bele és ugrál benne,hogy felzavarja ,eltéritse a folyását!Csak ennyit akartam!UFF,beszéltem... Gnosticus... hol vannak itt "IGAZI MESTEREK"? Egyikünk sem az. De egyet értek veled. Egy igazi mester, nem hagyja hogy a saját EGO-ja irányítsa a tetteit, nem verseng, és maga járja az útját. Bármit is teszel, bárkihez is csapódj, csak egyedül, a magad útján tudsz igazi mesterré válni. Ebben senki sem tud támogatni.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on May 10, 2018 14:03:23 GMT
Akkor kijavitom magam,nem IGAZI MESTER,hanem FEJLETTEBB SZEMÉLYISÉG(mint én).Ha már nincsenek igazi mesterek...Pedig nekem mindenki az,akit úgy érzem fejlettebb,tapasztaltabb,mint én.A saját utamon járást azt tudom,ez nem új,ezen vergődöm évtizedek óta,ehhez keresek segitséget néha,hogy ne stagnáljak.Köszönöm!
|
|
|
Post by Terberius on May 15, 2018 16:20:37 GMT
Sapphire, szerintem mindketten jól tudjuk, hogy intelligens emberek körében a provokáció/támadás sokszor nem konkrétan célozza meg a másik személyt, hanem általánosság kifejtése által mutat rá annak hibáira, de elég konkrétumot hagyva az üzenet dekódolására - gondolok itt például az "Akadémia" szó használatára. Ha célod valóban nem ez volt, akkor elnézést kérek tőled.
Hogy miért vettem támadásnak, annak több oka is van. Egyrészt az entitás, akivel jelenleg dolgozok, konfliktusokba vezet mostanában az életem sok területén, hogy ezáltal elősegítse bizonyos dolgokban a fejlődésemet. Mint ebből kiderül, abszolút egyetértek veled abban, hogy valamilyen értelemben mindannyian tanulók vagyunk és mindig is azok leszünk. Nem hiszek a mindent tudó mester személyében, abban viszont hiszek, hogy valaki épp rátalál valaki másnak a munkásságára és az éppen az, amire épp szüksége van a saját fejlődésében (ami egyáltalán nem azt jelenti, hogy ennek a tanítónak át is kell venni a világnézetét, főleg nem vakon). Ilyen értelemben hiszek mesterek létében, létjogosultságában. Másrészt a provokáció feltételezése egy sztereotípiából is táplálkozott bennem, ami bevallom, elhamarkodott feltételezés volt, de nem alaptalan, ugyanis van egy típusú "okkult megmondó ember", aki felhalmoz egy magas lexikális tudást és azt kritika nélkül elfogadva ítéletet mond gyakorló mágusok felett, miközben neki magának nincs gyakorlati tapasztalata és azáltal nem ismeri igazán az okkultizmus megtapasztalása általi szimbolikus, relatív válaszokat, igazságokat. Ez pedig azt hiszem megmagyarázza az utolsó mondatomat is a tapasztalatod számonkéréséről is. Végül pedig az én szándékom a segítés, ahogy te magad is nyilatkoztál magadról, pont ezért nem szeretném, ha az a kép alakulna ki rólam, hogy egy humbugokkal dobálózó guru vagyok. Nem az egóm miatt, hanem mert ennek a rólam alkotott képnek a kárát az általam kínált tudás szenvedné meg, mely hiába lehetne segítségül valakinek, ha egy egóját hizlaló, sarlatán guruval azonosítaná.
Az általam kínált tudás természetesen az én tapasztalatom. Nem kell az én utamat járni, mindenkinek a sajátját kell, viszont mások tapasztalata segítséget nyújthat, ha épp elakad az ember. Emellett pedig tanításom fókusza a gyakorlati tudáson van, nem pedig az elméletin. Például a mély transz elérésére irányuló módszerek ismertetése elég univerzális természetű, hiszen mindannyiunk hasonló fiziológiáján alapul. Ez pedig önmagában nem is erőltet rá a tanulóra semmiféle nézetet a világról, a metafizikáról stb.
Témának valóban jó téma a könyvben, köszönöm az ötletet! Tulajdonképpen ezt a témát eleve tervbe vettem már, hogy átitassa a könyvemet, arra szeretném ösztönözni az olvasóimat, hogy nyitott szemmel járjanak és legyen kellő szkepszisük mindennel szemben.
Végezetül pedig Sapphire, ha valóban kellő tapasztalatod van ilyen téren (akkor is, ha nincs), szívesen látunk a fórumon, jól tudom magam is, hogy nincsenek helyes válaszok, csak olyanok, amik az utunk adott szakaszán igazak nekünk, hosszabb válaszodat olvasva úgy érzem érdekes eszmecserék alakulhatnának ki!
|
|
|
Post by Terberius on May 15, 2018 16:25:56 GMT
Gnosticus, mint láthatod előző válaszomban, abszolút egyetértek veled, mindenki a saját útját járja, de ez nem azt jelenti, hogy útjának egy-egy szakaszán ne nyújthatna neki segítséget valaki más, akár akarva, akár akaratlanul.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on May 15, 2018 17:38:43 GMT
Üdv Terberius!Örülök ,hogy ismét érezteted jelenlétedet!Egy égető gondom van(vagyis sok van,de csak ez az egy,amit valami miatt nem tudok megoldani),kérhetek Tőled segitséget?Köszönöm szépen!
|
|
|
Post by Ikinakat on May 23, 2018 6:36:20 GMT
Ha már témánál vagyunk Mit gondoltok az olyan emberekről, akik nyíltan hirdetik, hogy tisztánlátók, sorselemzők, gyere, leveszem rólad a rontást...? Mikor ilyennel találkozom, akkor mindig elgondolkozom azon, hogy ehhez mégis hogy van merszük? Tudtommal az egyik törvény a hallgatás, ezek meg a helyi falu/város hirdetései közé benyomják a saját képüket, szövegüket 2-3 hetente. Résztvettek egy gyorstalpalón, x beavatáson és kézbekapták a tisztánlátást, mint egy csomagot? Vagy elolvastak néhány könyvet, amitől annyira megduzzadt az egójuk, hogy van ehhez merszük? Nehogy félreértsétek, itt most nem Rátok gondolok A jópár üzenetváltás után úgy érzem, a Ti tudásotok igaz. De biztosan találkoztatok már Ti is ilyen jómadárral.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Sept 7, 2018 19:54:47 GMT
Hello Terberius!Mondd meg nekem,légy szives,a Fórumon foglalkozik valaki Énoch-mágiával,vagyis ennek az oktatásával?Köszönöm szépen!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Sept 7, 2018 19:55:37 GMT
Hello Terberius!Mondd meg nekem,légy szives,a Fórumon foglalkozik valaki Énoch-mágiával,vagyis ennek az oktatásával?Köszönöm szépen!
|
|