|
Post by Terberius on Nov 5, 2017 13:51:42 GMT
Az átláthatóság érdekében szeretnék mindenkit megkérni, hogy ebben a szekcióban tegye fel bármilyen témájú kérdését, segítségkérését és majd itt kap választ, illetve eligazítást, ha már a kérdésére a válasz valahol megtalálható a fórumon! Köszönöm szépen az együttműködést!
|
|
|
Post by dripa on Jul 5, 2018 23:32:32 GMT
Sziasztok.
Szégyellem feltenni a kérdést, mert engem mindig arra "neveltek" hogy nincs ilyen hogy mágia, de most úgy döntöttem megpróbálom max kinevettek. Volt egy nagy törés az életemben 4 éve egy lány miatt. Azóta mintha a szerencse teljesen elpártolt volna, de olyan szinten, hogy kezdek elkeseredni. Anyagilag a béka segge alatt vagyok és semmi sem úgy alakul. Most a napokban előkerültek emlékek és eszembe jutott, hogy ő mindig azt állította magáról hogy régen foglalkozott fehér mágiával. Eddig sosem foglalkoztam vele, de most elgondolkoztam. Lehet valami köze ennek a szerencsémhez vagy csak szimplán beképzeltem?
|
|
|
Post by Chuck on Jul 8, 2018 12:04:46 GMT
Szia dripa, üdv a fórumon!
Ha jól értem a kérdésed, mióta a lány, aki mágiával foglalkozott elpártolt tőled, azóta mintha egy sor szerencsétlenség érne, ugye? Hogyne, nagyon is lehet köze, a mágiát lehet mások ellen használni. Ha gondolod, segíthetünk ajánlani pár visszafordító védelmi mágiát, illetve olyat, ami pozitívan befolyásolja a szerencsédet.
A fórum alapítója és adminisztrátora, Terberius most ír egy könyvet a gyakorlati mágiáról (ezért is van elvonulva ideiglenesen), ha érdekel, hogy a mágia miért lehetséges a valóságban és pontosan mi is, ezekre mind ki fog térni benne. Szeretne egy olyan könyvet írni, ami minél inkább gyakorlatias és minél kevésbé van benne humbug (vagy ha nem is humbug, de megfoghatatlan koncepció), az a célkitűzése, hogy legyen valaki bármennyire ismeretes vagy nem ismeretes az okkultban, meg tudja érteni a mágia működését és használhassa is.
|
|
|
Post by dripa on Jul 8, 2018 22:09:47 GMT
Szia Chuck.
Teljesen tanácstalan vagyok valahogy nem tudom elképzelni, hogy ezt tenné, de láttunk már furcsaságokat. De a fehér mágia az nem lehet rossz nem? Igen érdekelne mivel tudnám jobbátenni az életem. Előre is megköszönöm minden segítséget.
|
|
|
Post by Chuck on Jul 9, 2018 13:11:58 GMT
A fehér mágia csak egy absztrakt kifejezés. A mágia mágia. Fehér mágiának szokás nevezni, amikor a mágia nem avatkozik bele mások életébe. Viszont amit fehér mágia néven művelnek, az sokszor épp ezt teszi. Ez már filozófiai kérdés is, hogy honnantól számít beleavatkozásnak. Ezért szokás még a a mágia szándékát fehérnek nevezni, ami megint igen szubjektív dolog, mert jó szándékkal is lehet borzalmas dolgokat tenni másokkal. A mágiának van egy működési elve, az hogy valaki fehér- vagy fekete mágusnak vallja magát, az csak inkább egy azonosulás, de maga a mögöttes módszer ugyanaz. De az is előfordulhat egyszerűen, hogy nem negatívak a szándékai, viszont nem jól irányítottak, és szándékán kívül, de negatívan hat ki rád mégis.
Megpróbálunk segíteni, amennyire tudásunkból telik, viszont sajnos erre csak egy hét múlva kerülhet sor, mivel holnap én magam elutazok és Terberius is csak akkortájt lesz aktív.
|
|
|
Post by dripa on Jul 9, 2018 23:20:37 GMT
türelmesen vàrok. nagyon Köszönöm előre is.
|
|
|
Post by dripa on Jul 30, 2018 13:20:53 GMT
Ha még áll, hogy segíteni tudtok kérlek írjátok meg. Figyelem az oldalt és próbálok tanulni
|
|
|
Post by Ikinakat on Aug 15, 2018 7:40:19 GMT
Kedves Dripa! Szerintem már nincs kedvük/idejük foglalkozni ezzel az oldallal. Én már hónapok óta nem kapok választ a kérdéseimre...
|
|
|
Post by Narshada on Sept 5, 2018 14:24:59 GMT
Jó hír! Chuckkal beszéltem és azt mondta nemsokára visszatérnek és ismét aktivizálják magukat a fórumon! Mindketten elfoglaltak voltak, Chuck munkaügyekkel, Terberius pedig ugye a könyvvel, mint tudjuk. Szerintem már nem kell sokat várni! Chuck azt ígérte ma fog írni posztot, ahol tájékoztat pár hírről, én izgatottan várom!
|
|
|
Post by Chuck on Sept 6, 2018 13:24:12 GMT
Üdvözlök mindenkit! Mindenkitől elnézést kérünk, az elmúlt időben való inaktivitásért, egy fórum üzemeltetése és az okkultizmusban való tanítás nagy odafigyelést igényel, így amíg egyikünknek sem volt időnk rendesen koncentrálni a segítségkérésekre, rövid, haszontalan félválaszokat nem akartunk adni nektek. Megértéseteket köszönjük! (Chuck és Terberius) Viszont itt a jó hír, Terberius könyve elkészült és akit érdekel, az itt elolvashatja miről szól: magyar-okkult.proboards.com/thread/63/itt-rendeld-meg-nyvetBármi kérdésetek van ezzel kapcsolatban, nyugodtan írjátok le ide! Illetve arra szeretnék megkérni mindenkit, hogy bármi kérdése vagy segítségkérése van felénk, amire még nem kapott választ, szintén írja le ide, nem kell a problémát magát leírni, azt megtárgyalhatjuk privát üzenetben, ha olyan természetű, csupán annyit tegyetek meg, hogy jelezzétek, hogy van valami kérdésetek és/vagy ami volt eddig, még mindig aktuális és netán ha válaszolnánk rá most, aktív felhasználók vagytok még és olvasni fogjátok! Köszönöm, szép napot mindenkinek! Ui.: Terberius jelezte felém, hogy a fórum lehetséges, hogy pár változáson fog átmenni design-ban (nagyon talán elrendezésében is), szóval ha valami fura lenne az elkövetkezendő napokban, esélyes, hogy épp akkor megy át egy kísérleti fázisán az átalakításnak, ne ijedjetek meg!
|
|
|
Post by TheJames on Sept 7, 2018 16:07:41 GMT
Már nagyon vártam! Kíváncsi vagyok, amint elolvastam, beszámolok!
|
|
|
Post by dripa on Oct 2, 2018 20:31:14 GMT
Ha külföldről rendelem meg az nem baj?
|
|
|
Post by Chuck on Oct 3, 2018 11:38:17 GMT
Ha külföldről rendelem meg az nem baj? Hello Dripa, külföldről ugyanúgy működnie kell, szóval nyugodtan!
|
|
|
Post by Chuck on Oct 3, 2018 11:55:24 GMT
Ha valamiben elakadnál, szólj nyugodtan!
|
|
|
Post by dripa on Oct 3, 2018 22:52:22 GMT
rendben köszönöm. Visszatérve a múltkori beszélgetésre, áll még hogy segítetek?
|
|